Bokinspiration

Inspiration kan hämtas på många olika ställen, ute i naturen, hemma hos bekanta, i butiker, artiklar eller i böcker. Vad det gäller det sistnämnda finns det hur mycket bra material som helst  för oss bokmalar som älskar att krypa upp i fåtöljen med en varm kopp kaffe och en bra, inspirerande bok. Speciellt  nu när vädret är lite gråmulet och trist.

Ny Design har vi samarbete med bokhandeln Bokia i Karlskoga och vi har därför bra information om de allra senaste nyheterna när det gäller böcker. En ny bok, som jag själv är i behov av då jag är hopplös på att hitta på nya maträtter, är Hemma hos Jamie - Fyra årstider i köket. Bakom boken står succékocken Jamie Oliver som också just nu är aktuell med andra säsongen av sitt tv-program med samma namn som boken, Hemma hos Jamie. I denna kokbok bjuder Jamie hem läsarna till sin gård, delar med sig av odling- och planteringstips och delar med sig av underbara recept gjorda med ingredienser som han hittar hemma. Förutom goda recept, som man nästintill kan känna doften av, bjuder boken också på vackra bilder och många andra värdefulla tips. 


   


Inredning och mode är två saker som, enligt mitt tycke, går hand i hand. Det handlar om kvalité, trender, design, färgkombinationer och egen personlig stil. En bok som är både snygg och full av intressant fakta för all oss fashionistas är Ebbas stil - Guiden till en glammigare garderob. Boken är visserligen ingen nyhet då den gavs ut 2006, men faktan är tidslös och man hittar mycket värdefullt som är bra att tänka på, oavsett vilket år det är. Du hittar bland annat tips om hur du hittar rätt i jeans-djungeln och hur du ser skillnad på vad som är design och vad som är kopia. Shoppingsuget sätter igång direkt! 

    


Fascineras du precis som jag över hur designers och konstnärer alltid är fulla av inspiration och hur de hela tiden hittar på nya mönster och kreationer? Då ska du läsa boken Tricia Guilds Inspiration, skriven av Tricia Guild själv. Hon är en världsberömd designer som varit verksam i över trettion år och hennes nyskapande design handlar mycket om kombinationer med starka färger och livfulla mönster. I boken Tricia Guilds Inspiration visar hon med bilder och beskriver med kortare texter var hon hittar sin inspiration. Hon visar oss platser, kulturer, föremål och färger som påverkat hennes skapande och här finns allt från italienska väggmålningar och gamla kubanska bilar till femtiotalets modefotografi och många, färgstarka blommor. En underbar bok att inspireras av och drömma sig bort med. 

      


Hoppas att ni fått lite bokinspiration nu!

// Ny Design
www.nydesign.se

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0