Tips på bordsdekoration

Ett par kompisar till mig är i full gång med att planera sitt bröllop, och man blir ju själv så man tittar på allt som hör till bröllop. Tittade just i systers brudspecial av Blomster Branschen och fick lite idéer.

Det här är en jätteenkel och vacker bordsdekoration att göra själv.



Och den kan ju passa när som helst om man bara väljer blommor som passar. Slingra t ex murgröna och fäst orkidéklockor, klassiskt och neutralt. Man kan ju också plocka in roliga blommor efter säsong - prästkragar till sommaren, pärlhyacinter till våren och snödroppar och lönnlöv till hösten kanske.

Så här gör du:

Använd pappersklädd ståltråd står det i beskrivningen, men det gär lika bra med vanlig ståltråd om man inte är väldigt petig. Mät upp passande längd i dubbelvikt tråd. Forma toppändarna till en ögla.


Fäst ytterligare en dubbelvikt samt en enkel tråd, genom att surra fast dem vid bottenspetsen på stommen och låt trådarnas toppändar förstärka öglan. Totalt ska stommen alltså ha fem "armar". Det är väl inte heller så viktigt men kan ju vara bra att ha något att gå efter.



Klipp upp korta trådar - långa är svårarbetade - och vinkla ihop stommens armar kors och tvärs. Börja vid bottenspetsen och arbeta dig uppåt. Som sagt, ingen vet hur det ska se ut så vrid kors och tvärs tills du tycker att det ser dugligt ut :)
Sen ska du ju ha blommor i så själva grunden är inte det viktigaste.


Förstärk stommen med ståltråd i passande färg. Ta gärna lite extra, för att göra den stabilare.



Börja med att limma fast huvudblommorna, i det här fallet Phalaenopsisklockor. Använd mycket lim så att du är säker under hela middagen. Alla blommor kanske inte passar att limma fast, se nedan.



Avsluta med att surra fast mer och andra blommor eller annan dekoration. T ex löv, eller steelgrass (de grässtrån som ofta sitter i buketter)

Lycka till! =)


Trevlig helg!

Kram Linda
www.nydesign.se

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0