Så syr du hissgardinen

Jag tycker att det är enkelt, snyggt men ändå ombonat med hissgariner.
Har man enbart paneler eller smalare längder kan det bli lite kalt. Hissgardinen är snygg uppdragen och samtidigt praktisk att kunna fälla ner om vårsolen är för stark.
Nu känns det som vi aldrig kommer klaga på att solen skiner, men jag lovar... snart blir vi bortskämda :)


Bild från Sköna Hem
Även beskrivningen hur man syr hissgardinen är från Sköna Hem. Läs hela artikeln här..


Gör så här:

Till denna hissgardin behövs:
tyg som täcker hela fönstret
band eller snöre till hissanordningen
4 st tunna men stadiga rundstavar
10 små ringar, ca 1,5 cm i diameter

Hissgardinen består av ett stycke tyg som hissas upp och ner med hjälp av två band som löper i små ringar på baksidan. Ringarna sitter fastsydda på de kanaler som rundstaven ligger i.

Fålla alla kanterna på tyget, sy en kanal i överkant för gardinstången och sedan de 4 kanalerna för rundstaven,genom att vika tyget.

På baksidan av varje kanal fästes en ring i varje ände där bandet skall löpa igenom. I ringarna längst ner knyts bandet eller snöret fast så gardinen kan åka upp eller ner. Som dekoration sitter en prisma fastsydd på varje band.

Färdiga hissgardiner finns att köpa i många utföranden, men har man ett fönster med udda bredd som här, 160 cm, är det inte svårt att sy den själv, alternativt lämna bort på sömnad. Styva pinnar inköpta på brädgården ger gardinen stadga och ett vackert fall.

Längst upp har vi sytt på ett dekorativt pärlband, och dragbanden avslutas med vackra kristallhängen. Voilen har fått två påsydda band, ett tunt dekorationsband, och längre ner ett sammetsband med dragband – vill man dra isär gardinen, görs det med detta band.

Upphängningen består av en gardinhållare som bär två stänger. Både voilen och hissgardinen hänger på stången i sin respektive fåll. Sammetsbanden på voilerna fungerar fungerar både som dragsko och dekoration.Lycka Till!

Kram
Linda
www.nydesign.se


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0