Ljusglimt

Bra belysning är alltid viktigt i ett hem och olika rum kräver olika belysning. I köket exempelvis är det alltid bra med lite starkare belysning vid arbetsytorna och lite mildare vid middagsbordet. När det sedan kommer till vardagsrummet är det härligt med lite mysbelysning och i sovrummet är det bra att ha ordentlig läsbelysning, till alla kvällar då man kryper ner med favoritboken eller korsordet. Några lampor som har både den rätta belysningen och den rätta stilen är lamporna från Herstal. Här hittar du allt från stilrena till mer tuffa lampor i allt från takkronor till golvlampor.

     

// Ny Design
www.nydesign.se

Marimekko + H&M = Sant

Det tåls att skrivas igen - inredning och mode går hand i hand. Det tycker i alla fall vi på Ny Design och därför väntar vi med stor spänning tills april då H&M´s nya sommarkollektion släpps i butikerna. Det speciella med den nya kollektionen är att de använt sig av Marimekkos underbara mönster från 50-, 60- och 70-talet! Marimekkos livfulla mönster och färger kommer vara helt rätt i vår och sommar! Kollektionen består bland annat av vida 70-talsklänningar, tunikor och kjolar för dam och klassiska sommarskjortor och shorts för herr.

Marimekko är ett ledande finskt textil- och kläddesignföretag som grundades redan 1951. Företaget designar, tillverkar och marknadsför högkvalitativa kläder, textilier, väskor och andra accessoarer under varumärket Marimekko, både i Finland och utomlands. Ett av deras mest kända mönster är Unikko, ett storblommigt mönster som finns i många olika färger. Märket står för stil, kvalité och design.

image69


// Ny Design
www.nydesign.se

Snyggt och praktiskt i plast!

Visst är de snygga! Våningsfaten i plast från Koziol är både snygga och praktiska och har blivit en stor favorit. De finns i otroligt läckra färger och vem säger egentligen att de bara måste användas till fikat. Fungerar lika bra som fruktfat eller bara som en läcker dekoration i sig. Pris i webshopen 225:-

              

// Ny Design
www.nydesign.se


Påskhälsning!

image62

// www.nydesign.se

Miss Dee

Stil handlar till stor del om att kunna matcha saker med varandra. Många av oss matchar väskan med skorna, gardinerna med ljuslyktorna eller kanske blommorna med dukningen. Allt för att få fram bästa möjliga effekt från de båda sakerna. Likså är när det kommer till smycken. Rätt matchning kan lyfta vilken outfit som helst. Vi på Ny Design har länge haft smycken från märket Miss Dee i vårat sortiment och vi är därför otroligt glada över att allt fler börjat få upp ögonen för dessa underbara smycken.

Miss Dee är ett svenskt märke där systrarna Pia och Eva Nyström står bakom smyckenas design. Alla smyckena är nickelfria samt fria från bly och Miss Dee använder sig uteslutande av Rodiumpläterad metall. Det härliga med dessa smycken är att de är väldigt enkla och stilfulla och de passar lika bra till vardags som till fest. Miss Dee hyllas runt om bland modebloggarna och spås bli en stor trend under 2008.

image55

Är du sugen på att titta närmare på Miss Dee är det bara att besöka vår butik i Karlskoga eller gå in på vår webb-shop och kika, www.nydesign.se

// Ny Design


Sätt färg på tillvaron!

Nu i vår är det mycket färg som gäller. Grönt, orange och lila är några heta färger just nu. Är du en av dem som har inte riktigt vågar köra fullt ut på mycket färg, eller om du kanske inte riktigt vet hur du ska få in färg i ditt stilrena hem helt i vitt, så har vi ett bra tips. En enkel matta i färg kan göra en otrolig skillnad i vilket rum som helst. Det behöver inte vara någon stark färg, även om det är otroligt snyggt, utan en matta i ljus sorbet eller äppelgrönt kan bli en härlig kontrast. 
Är du sugen på att fräscha till ditt badrum med något nytt så ska du titta närmare på Etols matta Rasta som finns i hela tjugo stycken olika färger. Rasta är en gammal favorit som fortfarande är helt rätt. Den är sammansatt med fransar i mjuk bomullschenille och den finns i tre olika storlekar, 55 cm, 70 cm och 120 cm (rund) och 50x80 cm samt 70x120 cm (rektangel). 
En annan matta som är helt underbar, som även den kommer från Etol, är Metallic. Den är tillverkad av glansiga trådar i silkpolyester som gör matta otroligt effektfull och snygg. Helt underbar!
Letar du efter den perfekta mattan som tål lite spill till köket så är platsmattorna från Horredsmattan helt rätt. Den är både tuff, snygg och praktisk - lätt att torka av och den tål även maskintvätt. 




image54



// Ny Design
www.nydesign.se

Bokinspiration

Inspiration kan hämtas på många olika ställen, ute i naturen, hemma hos bekanta, i butiker, artiklar eller i böcker. Vad det gäller det sistnämnda finns det hur mycket bra material som helst  för oss bokmalar som älskar att krypa upp i fåtöljen med en varm kopp kaffe och en bra, inspirerande bok. Speciellt  nu när vädret är lite gråmulet och trist.

Ny Design har vi samarbete med bokhandeln Bokia i Karlskoga och vi har därför bra information om de allra senaste nyheterna när det gäller böcker. En ny bok, som jag själv är i behov av då jag är hopplös på att hitta på nya maträtter, är Hemma hos Jamie - Fyra årstider i köket. Bakom boken står succékocken Jamie Oliver som också just nu är aktuell med andra säsongen av sitt tv-program med samma namn som boken, Hemma hos Jamie. I denna kokbok bjuder Jamie hem läsarna till sin gård, delar med sig av odling- och planteringstips och delar med sig av underbara recept gjorda med ingredienser som han hittar hemma. Förutom goda recept, som man nästintill kan känna doften av, bjuder boken också på vackra bilder och många andra värdefulla tips. 


   


Inredning och mode är två saker som, enligt mitt tycke, går hand i hand. Det handlar om kvalité, trender, design, färgkombinationer och egen personlig stil. En bok som är både snygg och full av intressant fakta för all oss fashionistas är Ebbas stil - Guiden till en glammigare garderob. Boken är visserligen ingen nyhet då den gavs ut 2006, men faktan är tidslös och man hittar mycket värdefullt som är bra att tänka på, oavsett vilket år det är. Du hittar bland annat tips om hur du hittar rätt i jeans-djungeln och hur du ser skillnad på vad som är design och vad som är kopia. Shoppingsuget sätter igång direkt! 

    


Fascineras du precis som jag över hur designers och konstnärer alltid är fulla av inspiration och hur de hela tiden hittar på nya mönster och kreationer? Då ska du läsa boken Tricia Guilds Inspiration, skriven av Tricia Guild själv. Hon är en världsberömd designer som varit verksam i över trettion år och hennes nyskapande design handlar mycket om kombinationer med starka färger och livfulla mönster. I boken Tricia Guilds Inspiration visar hon med bilder och beskriver med kortare texter var hon hittar sin inspiration. Hon visar oss platser, kulturer, föremål och färger som påverkat hennes skapande och här finns allt från italienska väggmålningar och gamla kubanska bilar till femtiotalets modefotografi och många, färgstarka blommor. En underbar bok att inspireras av och drömma sig bort med. 

      


Hoppas att ni fått lite bokinspiration nu!

// Ny Design
www.nydesign.se

Lekfullt

Vi vet alla hur det var när vi var små. Alla fantasier man hade och hur man älskade att leka med olika färger och former. Man börjar mer och mer hitta inredningsdetaljer som utvecklats just för att tilltala denna fantasifullhet hos barn och deras underbara sätt att se på världen. Numera är produkterna inte bara lekfulla utan också stimulerande och lärorika, samtidigt som det är estetiskt och snyggt. En produkt som vi på Ny Design fastnat för är tumledjuren från bObles. bObles är en dansk design som bland annat vunnit designpriset årets produkt. Deras design är enkel och utgår från geometriska former - cirkel, triangel och kvadrat, som sedan presenteras som skulpturella djur i helt underbara färger. Designen för dessa trendiga leksaker är tänkt att ge plats åt barnens egen tolkning, och därför ges endast en antydan till vilka djur det är. Endast fantasin sätter stopp för vad det kan vara! Stor vikt är också lagd på utvecklingen av barns motorik och sinnen, barn lär ju genom lek och rörelse och därför vill bObles ge barnen de bästa förutsättningarna för detta. För de lite yngre passar djuren perfekt att gunga och leka på och för de äldre är de perfekta som balansbräda. Man kan också använda dem som möbler. Likaså här är det bara fantasin som sätter gränserna för vad man kan använda tumledjuren till. De är tillverkade i ett slittåligt material som är lätt att rengöra, så de funkar toppen att ha utomhus.  Leksakerna är grundligt testade och de innehåller inga farliga gifter. Det är alltså helt ofarligt för de minsta att tugga på dem! =)


              

Är du sugen på att titta närmare på bObles, eller andra trender som rör barn, ska du ta dig till Racketcenter i Karlstad nu i helgen. Där har de den årliga BARN-mässan som passar hela familjen. Förutom utställningar med de senaste trenderna inom inredning, leksaker, kläder och vagnar så har de också olika seminarium och det bjuds även på scenunderhållning. De anordnar också en auktion där alla intäkter går direkt till Läkarmissionen. Det är absolut värt ett besök!
Självklart hittar du även bObles i vår webshop under nyheter.

Ha det nu så trevligt ute i solen!

// Ny Design
www.nydesign.se

Nystartad blogg!

Efter en tid av kyla och mörker blickar vi nu framåt mot ljusare och varmare tider, vi blickar framåt mot våren som kommer med färg och förnyelse.
Det är alltid något speciellt som händer inom en när våren anländer. Den där härliga känslan som innfinner sig när man kan avnjuta morgonkaffet ute i solskenet eller den dagen när solglasögonen är ett måste. Visst är det oslagbart?
Inspirerade av våren och förnyelse startar nu vi på Ny Design vår egen blogg där vårt mål är att hålla er uppdaterade när det gäller trender inom design och inredning och för att hjälpa er med inspiration och andra tips. 
 
Ha det bra i vårvädret!

// Ny Design
www.nydesign.se


RSS 2.0