Micael Bindefeld´s tips på inbjudningskort

Jag satt på lunchen och läste tidningen Bröllopstrender och hittade ett reportage där Micael Bindefeld gav tips att tänka på när man ska skriva inbjudningskort.
Självklart blev jag fängslad, Micael Bindefeld är ju festfixaren med STORT F :)


Festen börjar redan emn inbjudningskortet säger Micael, de väcker nyfikenhet, skapar förväntningar och förmedlar känslor. Det gäller att göra ett bra första intryck. Man har bara en chans på sig att göra ett bra första intryck.
Det får inte vara för långt, så man ska hålla sig kortfattad men ändå få med de väsentligaste punkterna såsom: tid, plats, klädsel, vad det bjuds på för mat och dryck.
Klädseln är viktigt att man är tydlig med, gästerna får inte känna sig obekväma för att de är för uppklädda när andra lommar runt i jeans.

Självklart är det extra trevligt om man ser att inbjudningskortet är personligt utformat. Sen behöver det inte gå till en överdrift men att använda färger i bröllopets tema och skapa en röd tråd är att rekomendera. Att använda olika material skapar uppseende, som olika papperstyper, tyger, sidenband, plast, konstgräs - inget kan bli fel!
Tänk lite utanför ramarna men själva utformningen behöver inte skilja sig så mycket.
Att lägga ner något extra i kuvertet gör gästen lite överraskad, exempalvis väldoftande rosblad för en romantisk känsla. Glitter är kanske inte lika trevligt så man skräpar ner när man öppnar det.



 
Bilder från Micael Bindefeld


Självklart finns inga rätt eller fel, man väljer själv vad som representerar sitt bröllop. Försök att förmedla en känsla, det är vad det handlar om.
Nu har ni fått lite tips, kika efter hans bok FEST Om svar anhålles.
Fantasifullt inspirerar han hur man fixar rätt stämning, snygg dukning och den viktiga inledande planeringen.



Kika in på Micael Bindefeld´s hemsida där det finns lite tips, du kan köpa boken och annat smått och gott.

Kram
Linda
Ny Design

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0