Dags igen för Kanelbullens Dag
Har du tappat bort bull-receptet? Varsågod! :
KANELBULLAR, ca 25 st
DU BEHÖVER:
DEG:
- 25 g jäst för söta degar
- 75 g smör eller margarin
- 2 ½ dl mjölk
- ½ dl strösocker
- 1 krm salt
- 1 tsk malen kardemumma
- ca 7 dl vetemjöl
FYLLNING:
- 50 g margarin eller smör
- ½ dl strösocker
- 1 tsk kanel
PENSLING:
- 1 ägg
GARNERING:
- pärlsocker
GÖR SÅ HÄR:
- Smula ner jästen i en degbunke.
- Smält matfettet och tillsätt mjölken och låt det bli fingervarmt, 37 grader.
- Rör ut jästen i lite av degvätskan och tillsätt sedan resten. Tillsätt salt, socker och kardemumma och rör om.
- Använd gärna elvisp med degkrokar eller hushållsmaskin för att arbeta in allt vetemjöl i degen. Degen ska bli
mjuk och smidig. Låt jäsa 30 minuter övertäckt.
- Gör fyllningen. Rör ihop matfett, socker och kanel.
- Kavla ut degen till en rektangulär platta, ca 20 x 50 cm. Bred på fyllningen och rulla ihop. Skär ca 1 ½ cm
tjocka skivor och lägg dem i bullformar med snittytan uppåt. Låt jäsa ca 30 minuter.
- Vispa upp ägget med vanlig visp och pensla försiktigt på bullarna (inte trycka hårt). Strö över pärlsocker.
- Grädda mitt i ugnen i 225 grader i 8-10 minuter eller i varmluftsugn 200 grader i 10-12 minuter.
Hoppas det smakar och ha en trevlig Kanelbullens Dag!
// "Snäckorna" på Ny Design
www.nydesign.se
SV: Ja en hel del snygga bilder blev det allt:) hihi.. jäklar va jag skratta när vi gjorde det!:)
Ha det bra!! Kram
Tack för receptet!