Ett nytt designområde invigs i Stockholm


Info och bild:
www.inredningsnyheter.se

Sthlm Design District – ett nytt designområde gör Stockholm till Skandinaviens designhuvudstad.

Torsdagen den 22 oktober invigdes Sthlm Design District. Intresset var stort och showroomen som höll öppet längre än vanligt var välbesökta. Området på västra Södermalm sträcker sig mellan Maria Bangata, Maria Skolgata, Rosenlundsgatan och ner till Magnus Ladulås gatan. Redan idag har 11 starka varumärken inom textil, möbel och inredningsdesign etablerat sig i Sthlm Design District.

Fler företag är på väg att flytta dit och visionen är att området inom en snar framtid ska vara det självklara området att vända sig till för arkitekter, inredningsarkitekter, stylister och privatpersoner att hitta det främsta inom design och kunna bli inspirerade. Genom Sthlm Design District har nu Stockholm fått sitt egna designcentrum som Milanos Zona Tartona och Köpenhamns Nordhavnen, det tillsammans med en allt starkare möbelmässa är Stockholm nu redo att ta över rollen som Skandinaviens Designhuvudstad.

- Vi hoppas att synergieffekterna av att vi samlas i ett gemensamt koncept kommer att vara tydliga, vi har alla samma målgrupp och vi förenklar för alla arkitekter, inredare och journalister som vi arbetar med, säger Thomas Lindberg på Fritz Hansen.
_______________________________________________

Jag ska åka till till Stockholm om två veckor så jag ska göra ett besök på dessa gator. Kul att se det!
Tycker att det är ett riktigt bra initiativ. Vi är väldigt duktiga i skandinavien, i synnerhet inom inredning och design.
Jag återkommer med vad jag tyckte om det efteråt.

Kram och gonatt
Linda
www.nydesign.se


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0