Kosta Boda Art Hotel

- Hotellet som gnistrar av glas!

Kosta Boda Art Hotel är ett hotell som exploderar i färg, form, njutning och smaker. Ett färgrikt konstcollage där sju glasformgivare har designat olika delar av hotellet samt varsin flygel med hotellrum.
Anna Ehrner, Kjell Engman, Åsa Jungnelius, Ludvig Löfgren, Ulrica Hydman-Vallien, Bertil Vallien och Göran Wärff.100 ton glas har används för att skapa inredningen: en bar helt i glas, en pool med glaskonst under vattnet, enorma lampkronor i smide och glas, spa-avdelning med glasinstallationer av stora gnistrande läppstift och nagellack i rosa och guld. Lyxigt värre!Jag menar, vem skulle må dåligt av att tvätta sig i ett handfat i kristall?Även om man som gäst trivs väldigt bra att bara vara på hotellet (vilket jag skulle göra) så är Glasriket också något att upptäcka.
Det finns nästan inga gränser för vad du kan göra och uppleva med glas. Du kan prova på glasblåsning i hyttan och få med dig ett eget konstverk hem, smaka på traditionell hyttsill, gå på konstutställning, besöka glasmuseet, gå på guidad hyttvandring, vara med på glasprovning och så förstås shoppa.

Självklart blev jag nyfiken på hur saftigt övernattningskostnaden var :)
Hittade detta erbjudande:Vet inte vad ordinarie pris är men trodde nog det skulle vara dyrare.

Länk till hemsdian...


Kram
Linda
www.nydesign.se

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0